Juriul competiției internaționale
Aldo Audisio
Aldo Audisio a fost directorul Muzeului Nazionale della Montagna din Torino între 1978 și 2018; a fost printre cei care au conceput și a fost apoi coordonatorul Alianței Internaționale IAMF pentru film de munte din 2000 și 2018 și al Alianței Muzeelor Internaționale pentru Muzeul IMMA din 2015 până în 2018. În prezent, el este la conducerea Festivalului de Film Trento.
El a condus un curs larg de acțiuni pentru a face cunoscută și a promova cultura montană prin Museomontagna și o rețea de contacte la nivel mondial. A organizat aproximativ 700 de expoziții temporare în Italia și în întreaga lume, precum și evenimente, spectacole, misiuni de cercetare și alte activități diferite, fără a neglija două renovări complete și reîncărcări ale Muzeului. Activitatea sa axată pe filmul montan s-a centrat pe numeroase proiecte diverse, precum explorarea iconografiei sale; cercetarea lui Luis Trenker și Bergfilm; compilarea primului dicționar de film de munte, care are 4000 de titluri; restaurarea filmului Terre Magellaniche (de A. M. De Agostini, 1933), prezentată cu acompaniament muzical live în douăzeci și nouă de evenimente din Europa și America de Nord și de Sud.
El a înființat Biblioteca istorică de film a Muzeului și a colaborat, în diferite aspecte, la producții cu numeroase emisiuni TV europene, precum și la producțiile proprii ale Museomontagna. A participat personal (de asemenea, de mai multe ori) la douăzeci și unu de festivaluri IAMF, din douăzeci și patru. El a fost membru, și adesea președinte, a mai mult de cincisprezece juri de festival.
Oana Ghiocel
Oana Ghiocel este producător, consultant, editor și realizator independent, specializat în lungmetraje și scurtmetraje documentare. Este preocupata de filmele de știință, aventură și natură, precum și de poveștile oamenilor , în special, din comunități izolate și alte subiecte neexplorate. A realizat independent trei lungmetraje documentare și mai multe scurtmetraje. La momentul actual, Oana este in productie cu doua alte documentare de lung metraj.
Deține un Master of Arts de la Colegiul Emerson din Boston, Massachusetts, în producția de film documentar, precum și grade în scenaristica și editare. A proiectat filmele sale în întreaga lume în Statele Unite, Canada, Europa și Asia. Filmele ei au fost văzute de mai mult de două milioane de oameni până în prezent. A colaborat cu succes cu oameni de știință și experți de la BBC, National Geographic, Discovery si History printre câțiva. Este membru / colaborator al Asociației internaționale de Documentare (IDA), a rețelei European Documentary Network și a multor altor asociații profesionale. Este un ambasador pentru Păduri fără Frontiere (Forests Without Frontiers), o organizație non-profit din Marea Britanie care urmărește să replanteze suprafețe imense de păduri din Transilvania.
Bjorn Reinhardt
Bjorn Reinhardt este un cunoscut regizor german de documentare. A lucrat timp de doi ani la televiziune în fosta RDG ca asistent de producție. Din 1985 până în 1990 a studiat designul scenelor și costumelor la HYPERLINK, academia de artă din Berlin-Weißensee . Din 1990, a lucrat ca scenograf la diferite teatre și case de operă. În 1995 Reinhardt a realizat primul său documentar („În spatele a șapte castele”) în România, cu care a fost nominalizat la Premiul Adolf Grimme. Din 2000 până în 2002 a fost director de producție la Zeitzeugen TV. În 2002 s-a mutat în România, si locuieste în Maramureș unde a creat arhiva de filme despre Maramureș. A realizat peste 60 de documentare despre Creta („Kalami”), Grecia de Nord („Ultimul Pelican”), Albania (Polifonia – Voci uitate din Albania) și Georgia („În umbra turnurilor”) Obcina ( din Trilogia ruteana ) prezentate la festivaluri de prestigiu din intreaga lume Reinhardt este si pasionat de fotografie si a publicat albumul fotografic MARAMURES