Carte pentru copii: STRĂBUNICUL MEU, EMIL RACOVIȚA și SPRE POLUL SUD

Cărți pentru copii prezentate de speologul Cristian Lascu:

• STRĂBUNICUL MEU, EMIL RACOVIȚA, de Andreea Petcu
• SPRE POLUL SUD, de Emil Racoviță

Vineri 28 februarie, ora 11:00
Libraria Ștefan Octavian Iosif, Brașov

Sâmbătă 29 februarie, ora 14:00
Cinema Amza Pellea, Râșnov

STRĂBUNICUL MEU, EMIL RACOVIȚĂ

de Andreia Petcu – Editura FRONTIERA

Emil Racoviță a fost primul român care a ajuns în Antarctica în urmă cu aproape 120 de ani. Cartea spune povestea Mariei, o fetiță care pornește într-o călătorie imaginară pe urmele străbunicului ei, Emil Racoviță. Maria se întâlnește cu pinguinii, focile, balenele și orcile – animalele pe care le-a studiat străbunicul – și descoperă lucruri noi despre vântoasa Antarctică. Sub forma poveștii, copiii vor afla informații despre animalele de la Polul Sud, despre expediția la care a participat Racoviță și despre nava Belgica. Povestea fantastică a Mariei și a străbunicului său a fost imaginată de Andreia Petcu. Andreia este de formație biolog, are un doctorat în energetică și iubește știința, așa cum a iubit-o și Emil Racoviță. De zece ani susține ateliere de educație pe teme științifice pentru copii, pornind de la povești și experimente. Aceasta este prima carte scrisă de Andreia.  Cartea a fost ilustrată prin tehnica linogravurii de artistul Eugen Berlo, care debutează acum ca ilustrator de carte.

SPRE POLUL SUD

EMIL RACOVITA – Editura FRONTIERA

Întors din Antarctica, Emil Racoviță a povestit tuturor aventuroasa expediție. Scurtă și scrisă în ritm alert, cartea „Spre Polul Sud” este o excelentă incursiune în lumea exploratorilor, așa cum se văd ei înșiși. Recunoaștem în paginile cărții umorul hâtru al povestitorilor moldoveni și precizia naturalistului pasionat de formele de viață.
Textul cărții este preluat din ediția apărută în 1968 la Editura Tineretului, dar actualizat pentru cititorul de astăzi. Supracoperta cărții funcționează ca afiș și are două fețe: – fața 1: colaj de fotografii de arhivă din timpul expediției, fața 2: fotografiile membrilor echipajului, harta traseului parcurs de nava Belgica și harta Strâmtorii Gerlache, realizată pentru prima dată de echipajul din care făcea parte și Emil Racoviță.

Event Details
Event Details