ÀIVA – Signs on water in Valli di Lanzo

Pe parcursul unor sesiuni de fotografie ce au durat mai bine de un an de zile, 14 fotografi aparținând Asociației Oculus Digitale au parcurs peste 1500 km de drumuri, de pe valea Grande pe văile Ala, Viù și Tesso – cele patru văi Lanzo –, umblând pe poteci și drumuri accesibile doar catârilor. Au rezultat 80 de cadre, absolut toate în alb-negru, ce au fost selectate din miile de fotografii efectuate în cadrul acestui proiect. Treizeci și cinci dintre ele sunt prezentate acum în avanpremieră internațională la Brașov, la Alpin Film Festival, chiar din prima zi a eventimentului anual dedicat artei și culturii montane. Expoziția va putea fi vizitată până pe 21 martie.

Curatori: Aldo Audisio şi Laura Gallo

Vernisajul va avea loc pe 24 februarie, de la ora 19:00.

«Punerea în valoare a apelor ce curg și caracterizează peisajele văilor Lanzo – o zonă muntoasă din Alpii Graie, la nord-vest de Torino, Piemont (Italia) – și implicit o mai bună cunoaștere, ocrotire și protejare a acestora», constituie tema proiectului Società Storica delle Valli di Lanzo susținut de Autorità d’Ambito n. 3 Torinese, autoritatea guvernamentală care gestionează programarea sistemului integrat hidrografic.

Scopul proiectului îl constituie documentarea teritoriului prin intermediul unui reportaj fotografic, în căutarea «semnelor» de Àiva – denumirea apei în limba franco-provensală a locului – concretizată printr-o inedită „călătorie” de-a lungul acestor văi. Cercetările efectuate în această zonă au scos la iveală prezența apei sub cele mai semnificative forme: torenți, canale de irigație, și – fără să uităm de activitatea umană – fântâni și spălătorii răspândite în numeroasele mici localități pitorești, mărturii ale unei istorii ce se pierde în negura vremurilor.

Descarcați pliantul aici

Event Details

Expozitie de fotografie
Curatori: Aldo Audisio şi Laura Gallo

Enter your Google Map API from the Theme Settings panel.

Event Details
Sponsors