Aldo Audisio

Aldo Audisio a fost directorul Muzeului Nazionale della Montagna din Torino între 1978 și 2018; a fost printre cei care au conceput și a fost apoi coordonatorul Alianței Internaționale IAMF pentru film de munte din 2000 și 2018 și al Alianței Muzeelor ​​Internaționale pentru Muzeul IMMA din 2015 până în 2018. În prezent, el este la conducerea Festivalului de Film Trento.
El a condus un curs larg de acțiuni pentru a face cunoscută și a promova cultura montană prin Museomontagna și o rețea de contacte la nivel mondial. A organizat aproximativ 700 de expoziții temporare în Italia și în întreaga lume, precum și evenimente, spectacole, misiuni de cercetare și alte activități diferite, fără a neglija două renovări complete și reîncărcări ale Muzeului. Activitatea sa axată pe filmul montan s-a centrat pe numeroase proiecte diverse, precum explorarea iconografiei sale; cercetarea lui Luis Trenker și Bergfilm; compilarea primului dicționar de film de munte, care are 4000 de titluri; restaurarea filmului Terre Magellaniche (de A. M. De Agostini, 1933), prezentată cu acompaniament muzical live în douăzeci și nouă de evenimente din Europa și America de Nord și de Sud.
El a înființat Biblioteca istorică de film a Muzeului și a colaborat, în diferite aspecte, la producții cu numeroase emisiuni TV europene, precum și la producțiile proprii ale Museomontagna. A participat personal (de asemenea, de mai multe ori) la douăzeci și unu de festivaluri IAMF, din douăzeci și patru. El a fost membru, și adesea președinte, a mai mult de cincisprezece juri de festival.

Speaker Details
    Speaker Details